Sunday 7 January 2018

Dogs in sweaters quilt is finished, delivered and approved!

Het is een tijdje stil geweest op mijn blog; ik was er weer even tussenuit om in Nederland af te koelen en te genieten van de feestdagen samen met mijn familie. Voordat ik naar huis ging heb ik deze leuke dogs-in-sweaters quilt gemaakt voor mijn schoonzus. Zij is helemaal weg van deze eigengereide teckels en ik wist dat een Afrikaanse quilt niet helemaal bij haar zou passen ;)

It's been a bit quite on my blog for the past few weeks. Instead of being behind the computer I enjoyed being with my family back home for the Holidays. Just before I returned home I was able to make this dogs-in-sweaters quilt for my sister in law. She loves dachshunds and I knew an African quilt wouldn't be her cup of tea! ;)
De quilt is veel groter geworden dan ik eigenlijk van plan was! 
This quilt has become much bigger than I thought it would be!
In deze quilt heb ik een paar stofjes verwerkt met een speciale betekenis: 
het middelste hondje heeft een truitje aan met een stukje stof van een kledingstuk van mijn overleden schoonmoeder,
het hondje daarboven heeft een Indonesisch truitje en verwijst naar de tijd dat wij in Azië woonden en 
het hondje eronder heeft een Afrikaanse batik sweater aan, een knipoog naar ons Afrikaans avontuur.

There are a few fabrics with a special meaning in this quilt:
the dog in the center is wearing a sweater made out of a piece of clothing of my late mother in law,
the dog above is wearing an Indonesian sweater revering to our time in Asia and
the dog below is dressed in an African sweater with a nod to our African adventure.

Deze lieverd van 14 jaar oud heeft zijn goedkeuring gegeven!
This 14 year old sweetheart has given his approval!Deze foto stuurde ze mij pasgeleden door en geeft wel aan dat ze heel blij mee zijn met de quilt en het een centrale plek hebben gegeven in hun huis. 

This picture she sent me recently and shows how much they like the quilt by hanging it up on the wall in their dining area.


Groetjes, Hilde

The pattern for this quilt is from Elizabeth Hartman and available HERE

5 comments:

 1. Prachtig gemaakt, Hilde, dat ze blij is ermee, dat geloof ik direkt.
  Groetjes, Ineke

  ReplyDelete
 2. I adore this quilt and you really did an amazing job. And I love that you've used fabrics that mean something to you and your SIL!

  ReplyDelete
 3. Lovely!! And what better present for you that they hung it up on the wall!!!!

  ReplyDelete
 4. Mooi gemaakt met al de herinnering stofjes erin. Een mooie tijd in Ghana en dank voor je cursus doosjes maken. Ik heb allerlei oude familie papieren gekregen en ik ga proberen er een mooie doos voor te maken. Lukt t niet dan hoor je t:) Lieve groetjes

  ReplyDelete
 5. Wat is dit een geweldig leuke herinneringsquilt geworden super met deze stoffen!
  Lieve groetjes van Marijke

  ReplyDelete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!