Over mij

Hallo, ik ben Hilde Hoogwaerts - Cayman, 57 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen die alweer een tijdje de deur uit zijn. Mijn man is werkzaam in de scheepvaart, ooit begonnen als stuurman, maar later aan de wal gekomen. Voor zijn werk hebben we de afgelopen 28 jaar in 10 verschillende landen over de wereld gewoond: Rotterdam, Atlanta, Hong Kong, Genua, Barcelona, Singapore, Saigon, Sao Paulo,   Santiago - Chili en in Accra, Ghana.Het quiltvirus heb ik 25 jaar geleden in Atlanta, USA, opgelopen en daarna altijd bij me gehouden. Het maken van dozen begon in Singapore waar ik samen met een vriendin workshops ben gaan geven. Dit heb ik daarna doorgezet in Saigon, Vietnam, onder de naam "Geckoboxes".

In het begin gebruikte ik voor het quilten de traditionele patronen, later begon ik mijn eigen ontwerpen te maken. Al snel kreeg ik door dat het werken met grote en kleurrijke prints mij het meeste voldoening gaf. Niet in alle landen was het juiste materiaal aanwezig en vaak nam ik het in mijn koffer mee als ik in Nederland op bezoek was geweest.
De laatste drie 3 jaar in Ghana hebben mijn textiele werk enorm beïnvloed. Het samenbrengen van de verschillende kleuren en designs van de Afrikaanse stoffen is een ware uitdaging geworden.

De ervaringen die ik heb opgedaan en het samenwerken met lokale kunstenaars in de verschillende landen en culturen in Amerika, Azië, Europa, Zuid-Amerika en Ghana hebben mij een eigen kijk op kleur en vorm gegeven.

Sinds juli 2018 woon ik weer in Nederland en blijf ik op zoek naar nieuwe samenwerking en inspiratie op textiel gebied.

Dozen maken is ook een passie van mij. Hierbij ga ik steeds op zoek naar een goede balans van kleur en structuur. De dozen worden op maat gesneden en daarna met stof, boekbinderslinnen en/of foto's bekleed.

In Accra gaf ik bijna wekelijks workshops in dozen maken (kartonnage). Binnenkort gaan de workshops in Den Haag, op verzoek, weer van start. Bestellen van een persoonlijke doos is ook mogelijk.

Meer info over de workshops kun je vinden op mijn Facebook pagina Geckoboxes
Via Etsy verkoop ik mijn handgemaakte dozen.
Via email ben ik te bereiken op: geckoboxes apenstaartje gmail punt com