Tuesday 21 November 2017

An African kaleidoscope for Christmas

De winkel in Accra, waar mijn doosjes te koop worden aangeboden, vroeg of ik weer een quiltje op een frame kon maken. Zo vlak voor de kerst is dat een mooie aanvulling voor bij de lokale producten.

The local shop in Accra, where some of my boxes are for sale, asked if I could make a small quilt with African fabrics. With Christmas around the corner they would love to have one as a decoration together with the local art they sell.Ik bewaar alle ontwerpen die ik tot nu toe heb gemaakt, dus kon ik meteen aan de slag. 
In dit filmpje zie je hoe deze keer de 'bloem' groeit.

I keep all my designs of the past kaleidoscope quilts, so I could get started right away. 
In this short movie you can see how this little 'flower' starts to grow.


Keep calm and piece on ;)Hoewel ik de quilt op een frame zal spannen, doe ik toch een lapje stof aan de achterkant van de quilt. Zo glijdt de quilt tijdens het quilten makkelijk over de transporter van de machine.

Although I will mount the quilt on a frame, I use a piece of simple fabric as the backing. During quilting the quilt won't get stuck in the transporter of the sewing machine.Het is mij gelukt om het binnen een week af te hebben. Het is 60 cm in het vierkant groot.
I was able to finish this quilt within one week. It measures 60cm / 23.5" square
In the shopGroetjes, Hilde

2 comments:

Thanks for coming by! I love to hear your comments!