Saturday 26 March 2016

Pan African Friendship Quilt Challenge 2015 - 2016GHQG = Good Hope Quilters Guild

Oef, een hele mond vol is deze titel van de challenge waar ik mij voor heb laten strikken.
Via een quiltvriendin, die ik in Singapore heb leren kennen en die nu weer in haar thuisland Zuid-Afrika woont, ben ik gevraagd of ik vanuit Ghana hieraan mee wilde doen.
Natuurlijk, elke quilt-uitdaging is leuk en duwt je uit je eigen comfortzone.

I have been asked to join this quilt challenge organised by the Good Hope Quilters Guild from South Africa. As with almost every challenge, you are kindly pushed outside your comfort zone, so I said 'yes!'
For this challenge I have been connected with a quilting 'Twin Sister' near Cape Town. Her name is Sue Prins and she is an experienced quilter as I found out after Googling her name. Knowing this makes me a bit nervous...  

Voor deze challenge werd ik gekoppeld aan een quiltster uit Zuid Afrika, mijn zogenaamde Twin Sister. Na even de naam 'Sue Prins' opgezocht te hebben op internet bleek zij een ervaren quiltster te zijn, dus dat maakte mij wel enigszins zenuwachtig!


Deze stofjes kreeg ik van het quiltersgilde uit Kaapstad toegestuurd en meteen wist ik dat de uitdaging groot was, want sommige van deze kleuren zijn niet echt mijn ding...

These are the fabrics we have to work with and immediately it proves to be a challenge as some of the fabrics are not really my cup of tea

There is one more fabric added in a beige colour.
At the time of taking a picture it was still hiding inside the envelop...

Het is dus de bedoeling dat we minstens 2 van de opgestuurde stofjes gebruiken en die eventueel met 3 tot 5 eigen stofjes aanvullen. Het eerste deel van de quilt mag niet kleiner zijn dan 30 cm vierkant en niet groter dan 60 cm vierkant.
Als het eerste deel klaar is, stuur je het op naar de 'Twin Sister' en zij maakt er dan een rand omheen. Als deze rand klaar is, krijg je het weer teruggestuurd.
Er is een schriftje/dagboekje bij gevoegd waarin je iets over je eigen quiltje en eventuele voorkeuren kunt opschrijven.

Meer info over deze challenge vindt je HIER

We are supposed to use at least 2 of these fabrics and are allowed to add a few more from our own stash. The size of the first part we make should not be smaller than 12" and not bigger than 24".
When you finish your first part, you have to send it to your Twin Sister and she will add a border to it. When this border is completed she will return the quilt to you and you have to finish it. A small diary is added to communicate with each other.
More info regarding this challenge you can find HERE


Bij de stofjes voor deze Afrikaanse challenge miste ik een Afrikaanse invloed en omdat we er ook eigen stofjes aan toe mogen voegen, heb ik er natuurlijk een paar batiks erbij gedaan!

Being it an African challenge I have added a bit of an African flavour to it.Aan de slag!
Let's get started!


Omdat ik niet erg weg was van de blauwe stofjes, maar toch alle lapjes wilde gebruiken heb ik gezorgd dat de oranje en groene kleuren gingen domineren. De smalle oranje baan springt eruit en het paarse versterkt de groene kleur

The challenge for me was to use all the fabrics, even the ones I did not like.Dit is mijn bijdrage geworden aan de challenge en ik ben er best blij mee. Ik heb het opgestuurd naar Kaapstad en ben heel benieuwd naar de border die mijn Twin Sister er omheen gaat maken.
Haar specialiteit is Keltische knopen en laat ik dat nou heel erg leuk vinden!

This is what I made as my first part of the quilt. I posted it to my Twin Sister and look forward to what she will add as a border. Her speciality is Celtic knots and I do like those.


Gisteren kwam haar pakketje binnen...
This is her part that came in last week!


Kompleet anders! Hoe leuk is dat!
Er zit ook wel iets van het ster-element van mijn quiltje in.

Completely different from what I made!
I can see something of a star element like I did with mine.


Dit is zo mooi geappliqueerd! Mijn hemeltje, als ik dat nou maar niet verpest!
This is done so nicely! I can only hope I am not going to mess it up!


In het boekje schreef ze dat groen niet haar kleur is, dus dat zal ik er niet aan toevoegen.
Ze heeft er wat van haar zelfgemaakte biaislint in de envelop bijgestopt, een stille hint! ;)

In her diary she explained she doesn't like green. She added the leftover bias tape she used for her part, that is something I could use... She also showed how she designs her Celtic knots.

Ik heb tot eind mei de tijd om hier iets moois van te maken en dan stuur ik het weer naar haar terug.
Dan hoop ik mijn quiltje weer terug te hebben en maak ik het verder af door het te quilten en er een binding omheen te doen.


 I have until the end of May to finish the border to her quilt and send it back to her. By that time I hope to see what she has done with the border to my quilt.
Then I have to finish the quilt, put a sleeve to the back and send it to the Good Hope Quilters Guild in South Africa where it will be showcased next to my Twin Sister's quilt at the Fynbos exhibition in October this year!

En als het nu allemaal klaar is? Dan stuur ik mijn quiltje weer op naar de quilters gilde Good Hope Quilters Guild in Zuid Afrika en komt het naast het quiltje van mijn Twin Sister te hangen op de Fynbos tentoonstelling in oktober van dit jaar. Heel spannend!
Mmm, misschien zit daar een leuk reisje aan te komen... ;)


Wordt vervolgd! To be continued!

Groetjes, Hilde

4 comments:

 1. Wat een spannende uitdaging. Ik vind jouw blok zeer geslaagd. Ben benieuwd wat jullie nu verder gaan verzinnen. Veel plezier ermee.

  ReplyDelete
 2. Oh, dit is een geweldige uitdaging en je zal het heus niet verpesten, want je bent ook een ervaren quiltster. Ik vind jou blok erg mooi en de ene die jij hebt toegestuurd is ook prachtig!
  Succes!!!

  ReplyDelete
 3. Van Harte Gefeliciteerd hoop dat je een hele leuke dag hebt!

  Wat een mooie resultaten daar weet jij vast een mooie rand om te maken!

  Lieve groetjes van Marijke

  ReplyDelete
 4. Sjoe dis pragtig en so anders gaan dit self kom bekyk...

  ReplyDelete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!