Sunday 20 March 2016

DIY design wall

 Om tot een ontwerp van een quilt te komen is het altijd handig om een design wall te hebben waar je de verschillende lapjes tegen aan kunt 'plakken'. In mijn werkruimte zijn geen muren waar ik een design wall van zou kunnen maken dus moest ik iets anders verzinnen. Na wat speurwerk op internet en de mogelijkheden die er hier in Ghana zijn, besloot ik een frame van PVC buizen te maken.

To work with a design wall is almost a must for every quilter. In my studio is no space on one of the walls so I wanted to make a moveable one made from PVC tubes as these are easily available in Ghana.


In dit winkeltje in de buurt kon ik voor een paar euro bijna alle spulletjes aanschaffen
Nearby our home I found almost all I needed in this little shop


Een stuk flanel van 2 bij 1.50 had ik de laatste keer al meegenomen uit Nederland want dat is hier niet te koop. Na wat gezaag en geduw had ik het frame in elkaar en met calico stof sleuven langs de lap flanel genaaid

A big piece of flanel of about 80" x 60" I had brought with me the last time I returned to Ghana. With calico I sewed sleeves around the flanel and after some sawing and pushing I put the frame together

The front

The back - I still have to look for a cross fitting


Het is erg makkelijk verplaatsbaar, maar je moet dan wel oppassen dat de lapjes er niet afvallen...

This design wall frame is easy to move around 
but I have to take care the little pieces don't drop


Een nieuwe African Kaleidoscope in wording en een 8-6-5 punt sterren-quilt
A new African Kaleidoscope in proces, as well as a new 8-6-5 point star quilt
Het maken van foto's tijdens het ontwerpproces is met een design wall stukken makkelijker!
Taking pictures while working with a design wall is so much easier!


De jonge vrouw in het loodgieterswinkeltje vroeg of ik genoeg geld kon verdienen met waar ik de buizen voor nodig had. Ik antwoordde dat dat niet echt het geval was. 
'Oh, dus is het dan je hobby?'
'Ja, het is iets dat ik heel graag doe.' 
'Ik kan alleen datgene doen waarmee ik geld verdien zodat ik ook voor mijn moeder kan zorgen.'
En daar...had ik geen weerwoord op.

A young woman at the plumbers asked me if I could earn enough money with the project for which I needed the tubes. I replied that it wasn't really necessary. 
'So then it must be a hobby?'
'Yes, something I like doing very much.'  
'I can only do things that earn me money as I have to take care of my mother.'
And to that...I had no response.


Groetjes, Hilde

5 comments:

 1. Altijd zo creatief om oplossingen te vinden voor...nu weer deze designwall...
  Ja begrijp de vrouw wel, een hobby is een luxe...maar uiteindelijk als het moet of als je dat zou willen ook hier geld mee kunnen verdienen.
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

  ReplyDelete
 2. What a clever cat you are ;)! I've just been discussing with hubby how I could make a movable design board as my sewing room doubles as an second guest room and I don't want to have it up all the time. I might copy your idea. And the conversation you had with the shop girl really made me think how lucky we are to be able to pursue our hobbies without having to worry about making money! Thanks for the reminder.

  ReplyDelete
 3. En met jouw hobby heb jij deze mevrouw weer geholpen.

  ReplyDelete
 4. Wat een goede oplossing! Handige Jetje!

  ReplyDelete
 5. Heel creatief bedacht, Hilde ! Veel plezier er mee.

  ReplyDelete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!