Saturday 31 December 2011

Oliebollen!

Recipe from Holtkamp 'De Banketbakker'
Standing in the kitchen making typical Dutch New Year's Eve food: oliebollen or oil fritters. Comfort food for when we get nostalgic. It takes some time to make them and my thoughts are wondering and I think about all that happened around me in 2011. 

Ik ben oliebollen aan het bakken, lekker voor oudejaarsdag en misschien avond als er nog wat van overblijft! Typisch een tijdstip en eten waarbij je gedachten gaan zwerven en het afgelopen jaar voorbij komt.

It has been one of the most rocky roads (or is it rocky oil fritter) I have ever been on, with deep downs and ups alike.  I arrived in Brazil in December 2010 and after 1 year I can't give life here more than a 4 out of 7. São Paulo is one of the biggest cities in the world and quality of life is not very high compared to other places. So you have to make it happen your self. Without direct social support from family and friends back home, and DH working night and day, 7 days a week, I felt lonely many times. Even during trips he needed to work. With DD and DS far away but happy where they are, it is time to sort things out for myself.

Het is geen makkelijk jaar geweest, veel ups en downs (net zoals de kraters van de oliebollen!) Vorig jaar kwam ik in december naar Brazilië en nu, na 1 jaar, geef ik het leven hier een mager 6-je. São Paulo is een van de grootste steden in de wereld en de kwaliteit van leven staat tot geen verhouding van dat in Nederland. Je moet het dus echt zelf waarmaken. Zonder een sociaal opvangnet van familie en vrienden en DH rond de klok aan het werk, zelfs tijdens die paar uitstapjes die we maakten, ben ik vaak eenzaam geweest. DD en DS wonen en werken ver weg, maar hebben het gelukkig wel naar hun zin. Dus nu is het tijd dat ik het een en ander voor mijzelf ga uitzoeken.

Yum! They are delicious!
I am trying to enjoy the days more and not to long for people or things that are not here with me. I try to give it a place inside of me. This makes it easier to accept where I am now. It is all about choices being made in the past and what we do with it today. Some days are easier than other days. Just listen to my heart and follow my gut-feeling in my projects as well as in life, that is where I want to focus on for this coming year!

Ik probeer meer van de dagen zelf te genieten en niet teveel stil te staan bij wat of wie niet hier bij mij is. Ik probeer het allemaal een plekje te geven, dat maakt het makkelijker om te accepteren waar ik nu ben. Het draait allemaal om de keuzes die we ooit gemaakt hebben en hoe we daar nu mee omgaan. Soms is het makkelijk, en soms lukt het wat minder. Gewoon naar mezelf luisteren, naar wat ik echt zelf wil en mijn instinct volgen zowel met de projecten als het dagelijkse leven, dat is wat ik het komende jaar wil doen!

For today it is: eating 'oliebollen', making some stitches on my Pies & Tarts 
and listening to the Dutch radio with the final music Top 2000 all times!

En voor vandaag is dat oliebollen eten, werken aan mijn Pies & Tarts 
en naar de Top 2000 luisteren via internet radio!


Wishing you a healthy and inspirational 2012!
Ik wens je een gezond 2012 met veel inspiratie!

XXX Hilde


7 comments:

 1. Heb gelezen dat je de mooiste tijd in Brazilië hebt als je kinders er zijn! Je duwt hard tegen deuren... maar ze geven weinig mee. Hoop dat volgend jaar de deuren wijd voor je open vliegen in goede gezondheid met familie en vrienden!
  Een vette omarming XX
  Marijke

  ReplyDelete
 2. Hilde, ik wens je alle goeds voor het komende jaar!! Luister nog lekker naar de top 2000!( Nog 7 uur te gaan!) En geniet van de oliebollen!
  Groetjes, Hennie

  ReplyDelete
 3. Je bent een Knappert, ik vind dat je nu heel goed naar jezelf luistert.
  En als je een keertje in Nederland bent,.... dan spreken we iets af, goed?
  Kom maar op 2012!
  En,.... smul van de oliebollen!
  :o)

  ReplyDelete
 4. Hilde, ik wens je alle goeds voor 2012. Hoop dat je veel naar jezelf zult kunnen luisteren en dat kunt doen wat goed voor je is. Gelukkig is door internet ons koude landje niet zo heel erg ver weg. Geniet nog lekker van de top 2000!!

  ReplyDelete
 5. A very "yummy" day! 'Oliebollen' are named 'FRITOLE' in my country, in the nord east of Italy. Very very "Yummy"!!!
  A Wonderful 2012 for GECKO BOXES AND QUILT!

  ReplyDelete
 6. Een geweldig 2012 wens ik je toe en ik hoop dat het mager zesje naar een dikke 7 mag stijgen. Ik heb veel bewondering voor je zo in het buitenland

  ReplyDelete
 7. Een gelukkig nieuwjaar, wens ik je!
  ´t Is niet altijd eenvoudig...zet ´m op! Groetjes Berbel

  ReplyDelete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!