Wednesday 12 July 2017

Buying African fabrics from the Cloth Man
 De lapjesman (cloth man) kwam vandaag weer eens langs de deur en zijn stofjes zagen er zo aantrekkelijk uit!
The cloth man came by today and his fabrics looked so attractive to me I couldn't resist!
Kom maar even binnen het hek en laat mij de stoffen maar zien.
Please come inside the gate and show me what you have please.

Tussen de lappen zit zijn schaar verstopt. Elke lap is precies in yards opgevouwen. Als je dus 2 of 3 yards wilt, zoekt hij de juiste vouw op en scheert zijn schaar langs de vouwlijn door de stof.

Bijna alle lapjesmannen die hier langs de huizen gaan komen uit Niger, kopen hun stof in Lome, Togo, en verkopen het dan voor het dubbele. Het kan mijn niet zoveel schelen dat ik er nu iets meer voor betaal dan op de markt, zo help ik toch weer een heel gezin. En ik heb dit liever dan dat ze met hun kinderen lopen te bedelen.

In between the pieces of fabric his scissors are hiding. Every piece of fabric is precisely folded on the yardage. If you need 2 or 3 yards he will find the correct fold and slides his scissors of the exactly through it.

Almost all Cloth men who are selling their goods on the street in Accra are from Niger. They buy the fabrics in Lome, Togo, and come to Accra to sell it for double the amount. I don't mind paying a bit more then on the market, this way I can help him and his family. I prefer doing this then seeing them on the streets begging for money.


Before and after ;)


Zo, zijn vrachtje is een stuk lichter geworden voor de rest van vandaag en ik heb weer fijn gewinkeld! ;)
Hah! His load has become a lot less for the rest of the day and I got my fabric fix! ;)A total of 29 yards...

Groetjes, Hilde

5 comments:

 1. Wat leuk Hilde, zo'n lapjesman die aan de deur komt:)) en wat een heerlijke kleuren. veel plezier ermee, t wordt vast weer iets moois:)
  groetjes Dini

  ReplyDelete
 2. Hilde, mooi verhaal weer! En zo fijn dat je deze lapjes kocht, voor jou en voor hem!
  Daar kun je weer wat mooi's van maken!
  Groetjes, Hennie

  ReplyDelete
 3. Hoi Hilde,
  Altijd leuk om jouw verhalen te lezen! Je hebt goed je slag geslaan (terug wat stof op voorraad kan nooit kwaad). Zelf ben ik vandaag n's gaan zien voor Afrikaanse stofjes in Brussel maar de prints zijn vrij groot - op het scherm leken ze zo klein :-).
  Klein vraagje ... ik heb niet de indruk dat je zelf je stroken aan elkaar zet maar eerst stukje per stukje knipt en dan deze aan elkaar zet met de machine? M.a.w. hoe pak jij het aan?
  Groetjes,
  Ann

  P.S.: Ik heb nu ook het boek van Ricky :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallo Ann,
   Het lijkt net of het stukje voor stukje is gedaan, maar de meeste vakken van de driehoeken bestaan uit aan elkaar genaaide stroken, net zoals in het boek staat.
   Enkele delen zijn uit een stuk stof, en die zijn dan heel precies uitgeknipt.

   Begin gewoon zoals Ricky Tims het uitlegt en maak een papieren mal. Naai stroken stof aan elkaar en leg de mal hierop en snijd ze uit.

   Als je een tweede caleidoscoop maakt probeer het dan met enkele lappen en kijk wat je mooier vind. Persoonlijk vindt ik de combinatie van deze twee technieken het leukst.

   Ben erg benieuwd wat je ermee gaat maken!

   Delete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!