Friday 31 March 2017

African Kaleidoscope with Vlisco Fabrics is finished!

Als je mij volgt op Instagram of Facebook dan heb je al kunnen zien dat mijn laatste African Caleidoscoop quilt met Vlisco stoffen alweer een tijdje klaar is. Nadat deze gequilt was en ik mijn naam erop had gezet, heb ik het op een schildersframe van 1 meter bij 1 meter gespannen.

If you follow me on Instagram or Facebook you probably know that I finished my latest African aleidoscope with Vlisco fabrics a couple of weeks ago. After I quilted and added my name to this quilt, I mounted it on a canvas of 1 meter square.


Bird Dance


With signature in embroidery on the side

Met 12wt quiltgaren van Aurifil de titel en mijn naam erop aangebracht
I added my name with 12wt Aurifil cotton to the side
Quilted by machine

Elke dag besef ik dat deze stoffen met trots door de hardwerkende Afrikaanse vrouwen gedragen worden in een omgeving die geplaagd wordt door droogte, warmte en armoede en dat ik heel veel geluk heb dat ik met deze prachtige en inspirerende kleuren mag spelen, patchen en quilten.

All these fabrics give colour to the hard working women of Africa, where life is not easy due to the warm and dry climate and poor circumstances. For me these fabrics are one of the most inspirational and I am so lucky I can play, patch and quilt with them.


Groetjes, Hilde

9 comments:

 1. Another gorgeous piece of art; I adore the colours and the idea of mounting it on a canvas is genius - I think I said before;)! Just out of interest, are you able to buy the canvases in Ghana?? xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Vreni!
   There are many painters out here in Ghana and one of them makes me frames in any measurement I need! ;)

   There is also one arts and crafts shop here in Accra which carries many painters essentials but when they are sold out, it takes months before they get new supplies…

   Delete
 2. Love it!!! it is a fantastic piece of art! Congratulations.

  ReplyDelete
 3. Prachtige caleidoscoop Hilde.

  ReplyDelete
 4. Onweerstaanbaar moet je er naar blijven kijken... Eerst zie je het middelpunt en dan de vogels... de zoveel te zien rand om het midden, zie er vanalles in m'n fantasie gaat alle kanten op... en dan schiet je naar het rustige ondergrond van de hoekpartij en randen... Ik vind dit echt je allermooiste caleidoscoop vooral omdat hij net zoals een ouderwetse caleidoscoopbuis blijft boeien!!!
  lieve groetjes van Marijke

  ReplyDelete
 5. Ik vind je quilt schitterend. Laat je je werk wel eens aan mensen daar zien? Ik ben benieuwd wat ze er dan van vinden.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dank je wel Mieke!
   Ja, als er mensen bij mij thuis komen zijn ze altijd vol bewondering. Ze willen dat dan ook graag even snel leren.... ;)

   Delete
 6. Wat een kleur en warmte stralen er van af. In een woord: Schitterend!

  ReplyDelete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!