Wednesday 1 February 2012

Survival kit - Overlevingspakket

What will you bring back with you when you return to your DH and dogs in Brazil?

Als je nou weer naar je huis, mannetje en hondjes in Brazilië gaat, wat neem je dan mee? Ik moet dan altijd aan dat woordspelletje denken: ik ga op reis en neem mee...

Retail therapy

I think I have been modest with my retail-therapy! Do you notice the big piece of fabric at the bottom with a smaller piece and the Fray Check? This comes from Dorry's shop. I will use them for my house quilt, can't wait to get started! The small stack of fat quarters on the left are from Dorry's, Schering & Inslag and Quilters Palet. Rose-Anne gave me a few purple pieces for my Pies & Tarts quilt and a cute label for the back. Although in the middle of unpacking in her new home, we were able to uncover these pieces! 

Ik ben best bescheiden geweest met mijn retail-therapie aankopen, al zeg ik het zelf. Zie je die grote lap onderaan met een klein lapje erbij en de Fray check? Dat komt bij Dorry vandaan. Die zijn voor de huisjes quilt. Mijn handen jeuken om ermee aan de slag te gaan! Het stapeltje fat quarters links is van Dorry, Schering & Inslag en Quilterspalet. Rose-Anne gaf me nog een paar paarse lapjes met een leuke label voor op de achterkant van de Pies & Tarts quilt. Hoewel ze nog midden in de verhuizing zit, wisten we deze stofjes alvast te bevrijden uit de dozen! ;)

Survival kit

Of course I will bring back other stuff as well, stuff i can't get in Brazil. Unfortunately I am not allowed to bring in cheese to this part of the world, otherwise I would have brought about 8 kilo of Dutch farmers cheese! I still have to buy a few other goodies but this can go into my suitcase. I found a green jacket in the sales and a lovely Dutch magazine Flow for my mandatory daily quiet time to regain energy. Unfortunately I was ill yesterday and slept the whole day. So I will squeeze everything into my last 2 days before I get on to the airplane this friday. The flight will take 12 hours, enough time to relax! It is time to go home! Three weeks away was just good. I miss my buddy DH and the dogs. And my studio, I want to get started again!

En natuurlijk gaan er ook andere spullen mee die ik niet in Brazilië kan krijgen! Helaas mag er naar dit werelddeel geen kaas mee :( anders had er zo een half wiel boerenkaas bij gelegen! Ik moet nog een paar andere spulletjes kopen zoals stophoest voor een kennis. Ben blij met mijn groene jasje, lekker in de uitverkoop en Flow tijdschrift, voor mijn verplichte dagelijks rustuurtje om energie op te bouwen.
Zo stom, gisteren was ik ziek, misselijk en heb de hele dag geslapen. Nu heb ik nog 2 dagen om van het Hollandse te genieten en prop ik de afspraakjes van gisteren er gewoon maar bij. Straks in het vliegtuig kan ik 12 uur op mijn stoel zitten, brrrr, na 2 uur heb ik al een houten kont! Maar ik heb weer zin om naar huis te gaan! Ik mis DH en de hondjes! En mijn werkkamer, ik wil weer aan de slag!

Groetjes uit Den Haag, Hilde

8 comments:

 1. There are a few items I also still bring back with me when returning, although noting like you. I had to laugh about the dish-washing liquid (how long will that last?) and the colour catcher. Of course I totally understand the Dutch waffles (can't remember the name) and the quilting supplies. Enjoy the last days and have a relaxing trip back.

  ReplyDelete
 2. Dat klinkt heel goed, je hebt gewoon een energieboost gekregen!
  En hoeft er geen hagelslag mee,....?
  ;o)

  ReplyDelete
 3. Je hebt thuis een mooie buit om bij te gaan dromen, en dan kan je het je haast niet voorstellen hoe koud je het hier had. Jammer dat je gisteren ziekjes was, toch nog veel plezier de komende dagen.

  ReplyDelete
 4. Geniet nog even van het Hollandse en daarna een goede reis terug (lekker dromen van de aankopen)

  ReplyDelete
 5. Je bent echt bescheiden geweest. Hopelijk heb je een goede terugreis.

  ReplyDelete
 6. piep nog even geniéten en dan wens ik je een behouden thuiskomst meid,
  altijd zalig terug je verrtrouwde plekje, en geliefde

  knuf mieke

  ReplyDelete
 7. Was een dag met een gouden randje gisteren...!!! Mooie stofjes wordt wel erg nieuwsgierig hoe jouw huisjes gaan worden.
  XXX Marijke

  ReplyDelete
 8. Daar hou je het net tot de zomer mee uit.... Was gezellig je als eerste officiele loge te hebben in ons nieuwe huis. Nu op zoek naar shops om te hoppen deze zomer. Goede terugreis en laat die creatieve sappen weer vloeien!! Liefs, Rose-Anne

  ReplyDelete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!