Sunday 22 January 2012

Time out!

I need a break. The battery has run out. I always thought it was due to other things, in always moving from country to country, again and again creating a circle of friends, and this time as' empty nester', new friends who quickly move on to another country, a new language, the lonely days. I can't do it anymore, I need a time out.

Het lukt me gewoon even niet meer. De batterij is op. Ik dacht steeds dat de oorzaak ergens anders lag; aan het steeds weer verhuizen van land naar land, steeds weer opnieuw opzetten van een vriendenkring, en deze keer als ‘empty nester’,  nieuwe vrienden die weer snel vertrekken naar een ander land, een nieuwe taal, de eenzame dagen. Moedeloos wordt ik ervan. Ik kan het gewoon niet meer opbrengen, om er weer opnieuw energie te stoppen.

Mom's winter garden
Until a month ago my mom suggested I might be in menopause. But I don't have any hot flashes. But you do have a lot of moodswings.

Totdat mijn moeder een paar maanden geleden zei dat ik misschien in de overgang ben. Maar ik heb helemaal geen opvliegers zei ik. Maar wel veel stemmingswisselingen.  


Last week I went to see a doctor at Care for Women and she opened my eyes. I now realise I actually suffer for a couple of years already from the symptoms of menopause, of crying, poor sleep, depression, lethargy and difficulty concentrating. Probably the IUD adds up to it! Once placed because of heavy bleedings, could now contribute to my depression.

Vorige week ben ik bij een arts van Care for Women langs geweest en die heeft me een spiegel voorgehouden. Ik besef nu dat ik eigenlijk al een paar jaar last heb van de overgang, van huilbuien, slecht slapen, depressieve gevoelens, lusteloosheid en  concentratiestoornissen. En waarschijnlijk draagt een spiraaltje daar aan bij! Ooit laten plaatsen vanwege heftige bloedingen en weer laten vervangen. Nooit geweten dat die ook kan bijdragen aan depressieve gevoelens.

With the help of phytotherapy against the hormone disbalance and nutritional supplements to calm down my unrest, my body should regain its balance. And of course the IUD has to go! Out!

Met behulp van fyto-therapie tegen de hormoonschommelingen en aanvulling met vitaminen en mineralen om het malen in mijn hoofd tot rust te brengen, zou mijn lijf weer in balans moeten komen. En natuurlijk gaat dat spiraaltje er uit! Weg ermee!


Why did it take so long to find out. I am so tired at the moment. On other blogs I do not read so much about this stage of life, but I am sure there are others that have the same problems. It is good to be able to be back home, to talk to friends and family. I have decided to stay a bit longer in the Netherlands, one more week without any dates, to read a book, take the time to visit a quilt shop, to walk along the beach.

Mijn hemeltje, als ik zo terug kijk heb ik het wel heel erg ver laten komen. Ik ben nu zo ontzettend moe. Op andere blogs lees ik er nauwelijks iets over, maar ik ben vast niet de enige die er last van heeft.
Het is fijn om weer even tot mezelf te komen, even niets te hoeven, er over te kunnen praten met familie en dierbare vriendinnen. Ik heb besloten een weekje langer te blijven in Nederland. Een weekje extra waarin ik geen afspraken maak, een boek ga lezen, de tijd kan nemen om naar een quiltwinkel te gaan, een strandwandeling te maken.

I am fortunate I can do this and to know DH fully supports me. It is good to know new projects are waiting for me to come back to Brasil. Just take a deep breath and than my house building project will start as well!

Wat een geluk dat ik dat kan doen en DH er helemaal achter staat. En wat is het toch fijn dat er nieuwe projecten op mij liggen te wachten in Brazilie. Nog heel even diep ademhalen en dan aan de slag met dat huisjesproject!
Groetjes, Hilde

11 comments:

 1. Fijn dat je nu weet wat er aan scheelt, ik ben blij geen vrouw te zijn, als ik je verhaal zo lees. Hormonen zijn toch rare dingen!
  Je hebt gelijk om nog een weekje te blijven en rustig aan leuke dingen te gaan doen, ook fijn dat je familie en vrienden om je heen zijn.
  Nu dat spiraaltje nog, hang hem aan een hoge boom en doe er een vreugdedansje omheen. Dan kan je er misschien symbolisch afstand van nemen. Sterkte!!
  http://quiltaart.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Welcome to the club! I'm sure you'll feel better soon. Just knowing what makes you feel like you do, will do the trick, I'm sure of it. Take it easy and enjoy being at home (and don't overdo things either).

  ReplyDelete
 3. Olá Hilde!Aproveite bastante a viagem e relaxe!

  ReplyDelete
 4. Sterkte met de 50+, kan er van meepraten. Je weet 't hè, altijd welkom!
  Liefs Marijke

  ReplyDelete
 5. Fijn dat je nu weet waar die gevoelens vandaan komen. Je leest er op internet inderdaad weinig over. Ik ben 45 en heb af en toe opvliegers en een tijdje geleden voelde ik me ook wat depressief, en wat later was het weer over. Blijken ook de hormonen te zijn. Het boek "menoblues" schijnt goed te beschrijven hoe je je tijdens deze periode kunt voelen.

  ReplyDelete
 6. Hormonen kunnen idd erg rare dingen met je doen. Wat jij zo beschrijft heb ik in een lichter mate. Mijn gyneacoloog vertelde me laatst doodleuk dat ik beginnend in de overgang ben (ben 42 jaar). Denk nu even aan jezelf en daarbij heb je ook een leven vol met energievretende gebeurtenissen (verhuizen naar vreemde landen, empty nester etc). Geniet van je extra week.

  ReplyDelete
 7. Aproveite que estás na Holanda e descanse bastante! Na volta, sugiro que conheças a escola de bordado da Lee Albrecht em Campinas. Beijos do Brasil...
  Ps.: aproveite para comer um pouco de kapucijners...hehehehehe...

  ReplyDelete
 8. Hallo Hilde,
  WFC is echt een aanrader. Ik ben er geweest toen ik op mijn 42e kunstmatig en later door een operatie in de overgang kwam. Ik werd helemaal gek van mezelf. Gelukkig kreeg ik een tip voor WFC. Daar ben ik goed begeleid.
  Ik kreeg daar nog als tip: Als je verneemd dat de vitaminen en de mineralen niet meer zo goed werken stop dan drie dagen en ga dan weer verder. Je lichaam kan er namelijk aan wennen. Ik ben nu 54 en af en toe heb ik nog een opvlieger maar die laat ik lekker vliegen. HET GAAT WEER OVER. Rust lekker uit en luister naar je lichaam.
  Met vriendelijke groet, Harma de Graaf

  ReplyDelete
 9. Hallo Hilde,
  Met WFC bedoel ik natuurlijk CFW.
  Groetjes, Harma

  ReplyDelete
 10. Hello Hilde,
  I stumbled onto your blog from the Building Houses from Scraps Project. I just wanted to let you know how much I enjoyed perusing your blog. You are SO talented! Beautiful quilts and boxes!

  I hope you are enjoying your trip back to the Netherlands and that your return to Brazil brings you smiles and warmth. I know leaving home is hard.

  ReplyDelete
 11. Fijn dat je erachter gekomen bent waar ´t allemaal vandaan komt,
  sterkte ermee!
  Groetjes Berbel

  ReplyDelete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!