Monday 18 April 2011

Doodling with the BSR

A few posts back I mentioned that I had some problems with the BSR of my Bernina. Oops, I should not have mentioned this because it was all my own misunderstanding of this wonderful stitch... Mr. Toledo of the Bernina shop here in town, came by and checked the machine: she is in excellent form, he told me! He showed me how to change from BSR1 to BSR2 and told me to change the bobbin tension... was I stupid!

Een tijdje geleden vertelde ik hier dat ik problemen had met de BSR van mijn Bernina. Nou ja, dat had ik dus beter niet kunnen doen want het was dus gewoon een simpele handeling die ik over het hoofd had gezien. Mr Toledo van de Bernina winkel in de stad kwam vorige week langs en legde me een paar dingen uit. Om van BSR1 naar BSR2 te veranderen druk je eenvoudig op de nummers op het 'stekendashboard'. Hij adviseerde mij ook om de bobbinspanning aan te passen. Ik voelde mij zo dom!

Maybe a bit difficult to see because I used white on white, but this a first doodling attempt with the BSR2. I also found many examples for free-motion quilting designs at Leah's flickr album. These pictures and with the quilts seen at last week's show in São Paulo, I knew what I wanted to do!

Misschien een beetje moeilijk om te zien omdat ik wit op wit heb gebruikt, maar dit is dus een eerste doodle (gedachteloos tekeningetjes maken) poging met de BSR2. Na het zien van de voorbeelden op Leah's flickr album en de quilts die ik vorige week in São Paulo zag, wist ik wat mij te doen stond!

And this is how the Gecko's are being 'doodled'....
En zo gaat het er een beetje uitzien, lekker veel gedoodle...To be continued! Wordt vervolgd!

Ciao from Brazil, Hilde

6 comments:

 1. Nooit te oud om te leren toch ?! Niemand is dom hoor.
  Wat leuk ziet je machinaal doodlen eruit.

  ReplyDelete
 2. Wat wordt ie vrolijk! Je moet maar denken, Mr Toledo voelt zich weer heel slim ;)

  ReplyDelete
 3. Erg mooi, toch fijn dat er Mr. Toledo's bestaan....

  ReplyDelete
 4. To be honest, I never got the hang of BSR 1 or 2 either. I don't think the instruction book is very good. Your practise pieces look terrific. Well done!

  ReplyDelete
 5. Fijn dat je nu er achter bent hoe je het voor elkaar kan krijgen. Een mens is nooit te oud om te leren toch! De geckoquilt ziet er na het doodle geweldig uit!
  groetjes Marijke

  ReplyDelete
 6. Fijn dat je de BSR voet onder controle hebt. Het quiltwerk ziet er wel mooi uit. Moet snel weer eens gaan oefenen

  ReplyDelete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!