Tuesday 20 October 2015

Slow Sewing update

Het wordt een kleurrijk geheel!
Gebaseerd op het kaleidoscoop ontwerp van Ricky Tims. Het onderste deel heeft de extra rand van 1.5" er al aan vastgenaaid, het bovenste deel nog niet.

This is going to be a colourful project!  
Based on Ricky Tims' kaleidoscope. The extra part of 1.5" wide is not yet attached to the top part.Voordat ik met dit project begin, had ik op een papiertje een vierkant van 5" getekend en dit in 3 hoeken van 30 graden verdeeld. Eigenlijk is het handiger als je voor dit project repen stof uit de hele breedte van de stof gebruikt, maar ik heb alleen fat quarters bij me. Daarom ben ik van een kleiner vierkant uit gegaan. Er is nog veel stof over en ik wil dit project verder uitbreiden. Op een nieuw A4-tje probeer ik het patroon groter te maken. Een beetje omslachtig, maar dat maakt mij niet uit: het is immers een 'slow sewing project'!

Before I started with this project I drew a 5" square on a piece of paper and divided this in 3 equal parts. It is in fact more practical to use strips from the full width of the fabric, but I only have the fat quarters with me. That's why I started with a smaller square. I still have enough fabric to continue, so on new piece of paper I try to make this design a bit bigger. Not the fastest way of working but this is my 'slow sewing project'!

Groetjes, Hilde

3 comments:

  1. Leuk zo'n slow project. Genieten van het denkproces en werken met wat er voorhanden is. Heerlijke uitdaging!

    ReplyDelete
  2. Wat een mooi project. Prachtige kleurrijk

    ReplyDelete
  3. Mooi in deze Afrikaanse kleuren, je past je al echt aan!

    ReplyDelete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!