Monday 22 April 2019

Hello, I am back!

'Fly away with me'

Hallo, daar ben ik weer!
Na de laatste blogpost is het stil geweest vanwege de chemokuur voor de Non-Hodgkin Lymphoma in mijn kieren. De chemo is aangeslagen en er zijn geen kankercellen meer traceerbaar! 
Nu is het een kwestie van rustig aan doen, conditie opbouwen en proberen weer in de quilt-modus te komen.
Maar eerst mocht ik mijn werk exposeren tijdens de Patchwork en Quiltdagen 2019 in Rijswijk!

Hello, I am back!
After my last blogpost it has been quiet due to the chemo treatment for the Non-Hodgkin-Lymphoma in my glands. It worked! There are no more cancer cells visible! Now it's 'simply' a matter of taking it easy, build up my stamina and get back into my quilting routine! 
But first I was able to show my work at the exhibition of a Patchwork-and-quilt-show in Rijswijk, Holland!

My own 'gallery' (panoramic picture)

Voor deze quiltshow mocht ik 40 meter vullen. Met 13 verschillende werkstukken en verschillende foto's die iets vertelden over de herkomst van de verschillende materialen die ik hiervoor heb gebruikt, leek het net of ik mijn eigen galerie had. De meeste werkstukken had ik gelukkig al klaar voordat ik ziek werd, enkele heb ik gemaakt tijdens de chemo periode. Het werken naar deze show toe heeft mij enorm geholpen om positief te blijven tijdens de afgelopen maanden.

I was able to show 13 different pieces over a length of 40 meters in total, accompanied with pictures which showed the heritage of the materials I used for this show. It felt like being in my own gallery. Most of the items were already finished before I got sick, some of them I made during my treatment. Working towards this show really pulled me through the days in between the chemo's and helped me to stay positive.


Some fabrics in my 'shop'
Gedurende deze dagen waren de stofjes waarmee ik de quilts gemaakt heb ook te koop. 
Binnenkort hoop ik ze ook op mijn online Etsy winkeltje te plaatsen.

During these days the fabrics I used for my quilts were for sale. 
They will be for sale at my online Etsy shop soon.


Show and Tell Time

De caleidoscoop quilt 'Fly Away With Me' kreeg heel veel complimenten. Het is dan ook een joekel van 3x3 meter! Door het kleurgebruik lijkt deze quilt bijna 3D, er zit diepte in. Een van de vragen die vaak gesteld werd was: "hoe lang heeft u hier over gedaan?" Het antwoord is ongeveer 4 maanden, verspreid over een jaar. Hij is (nog) niet te koop, ik hoop dat ik er nog een keer mee mag exposeren. ;)

The kaleidoscope quilt 'Fly away with me' received a lot of compliments. It is an huge quilt as it measures 9 feet 10! It looks like the star comes out of the quilt, like a 3D object, due to the way I used the different colours. The most common question asked was: "how long did it take you to make this one?" The answer is about 4 months, spread out over a period of 1 year. It is not for sale (yet) as I hope to show it at some other exhibitions. ;)Het was zo leuk dat zoveel vrienden, familie en volgers kwamen kijken, het was gewoon een groot feest! In de volgende blogpost zal ik de andere quilts van dichterbij laten zien.
Hier zijn alvast wat foto's en een filmpje van 'mijn galerie'!

So many friends, family and followers came by to say Hi, it was just overwhelming! 
In the next postings I will show you close-ups of the other quilts as well.
In the meantime here are some pictures and a video from 'my gallery'!
Groetjes, Hilde 

12 comments:

 1. Wat geweldig dat de chemo zo goed is aangeslagen en dat je je na zo'n zware periode op jouw prachtige tentoonstelling kon richten.

  ReplyDelete
 2. Je quilts zijn prachtig. Heb ze met eigen ogen bewonderd. Fijn dat je weer positief nieuws hebt.

  ReplyDelete
 3. I’m so happy you are back and also to heat the good news!
  Much Love, Myrto

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hilde Hoogwaerts24 April 2019 at 13:01

   Thank you Myrto! <3

   Delete
 4. Wonderful to see a bit of your recent exhibition. You've done brilliantly.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hilde Hoogwaerts24 April 2019 at 13:03

   Next time I hope to see you there! ;)

   Delete
 5. Ik ben zo blij voor jou en je familie, dat de chemo zo goed is aangeslagen. Het zijn prachtige werkstukken die je hebt gemaakt en de foto's zijn geweldig!
  Abraço bem apertado, Ineke

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hilde Hoogwaerts24 April 2019 at 13:04

   Dank je wel Ineke! Obrigada!

   Delete
 6. I just finished binge watching on your box making videos on Youtube and decided to check your website. I'm so excited you are back and in good health! can't wait to hear from you again.

  ReplyDelete
 7. Wat heerlijk dat je er weer bent. Wat fijn dat alles goed is gegaan. Nu zeker rustig aan doen en ons verwennen met je mooie quilts.

  ReplyDelete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!