Wednesday 15 November 2017

Revamping golden oldie Lemoyne Star

 Geïnspireerd door de grote designs van de Modern Quilters Guild (MQG) besloot ik een grote Lemoyne ster te maken met Afrikaanse stoffen.

Inspired by the big designs from the Modern Quilters Guild (MQG) I decided to make a very big
Lemoyne star out of African fabrics. 

Met de diamond shape template van Victoria Findlay Wolf als hulpstuk maakte ik een hele grote diamant vorm op freezer paper. Met deze papieren template begon ik aan het middengedeelte van de quilt. Hele lappen stof werden dat! Volgens P. was ik bezig met 'lange halen, snel thuis!'

 I used the diamond template from Victoria Findlay Wolf as a guideline and cut a very big diamond out of frezer paper. With this paper template I started to work on the center piece. 


A bit boring...

Nadat ik de lappen aan elkaar had genaaid, vond ik het eigenlijk behoorlijk saai dus besloot ik dezelfde vorm van deze ster nogmaals uit het centrum te snijden en een paar slagen te draaien. Niet precies 180 gr. maar een puntje minder.

After sewing the pieces together I found this lay out of the block rather boring, so I cut out the same shape from the center part of the star and shifted it a few star points.


Center piece of the star

Aan de achterkant heb ik de ontstane naad met een strookje Vlieseline 'gelijmd'. Op de voorkant heb ik met een biesje de naad verstevigd met een van de kleuren die al in de Lemoyne ster waren gebruikt. Om een betere balans te krijgen in het ontwerp heb ik ook langs de buitenrand van de ster een biesje aangebracht. Dat geeft gelijk een mooi contrast met de blauwe achtergrond.

With the help of Vlieseline I glued the fabric together on the back. At the front panel I added a strip of fabric to cover up the seams. To balance out the whole design I added a strip of fabric to the outside of the star as well. This gave a nice contrast to the blue background.


Back of the patchwork

In de rand zijn een heleboel kleinere diamanten 'verwerkt' ;)
In the border I used a lot of smaller diamonds ;)

Nail polish is not my best friend when pinning these African diamonds ;)

Tadaah! 


Dit is enkel de top. Ik denk dat ik het in Nederland laat quilten op een longarm quiltmachine...
This is only the top. I will have it quilted back home in the Netherlands


African Diamonds

Groetjes, Hilde

9 comments:

 1. Je maakt prachtige quilt, Hilde! Schitterende top!

  ReplyDelete
 2. Helemaal leuk! Waarom was het nodig de naden te verstevigen met vlieseline?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoi Marina,
   Omdat ik uit het centrum van een al bestaande vorm een nieuwe ster had gesneden, zat er geen naadtoeslag aan en was het makkelijker om een soort plakbandje aan de achterkant te zetten. Dan kun je op de voorkant ook volstaan met een zigzagsteek, maar ik vond een bies wat pittiger. ;)

   Delete
 3. It looks super! I don't think I would be able to get those angles right on such big pieces. Well done!

  ReplyDelete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!