Sunday 14 May 2017

Shapes, colours and quilts

Als het elke dag warm en vochtig is en er buiten geen wandel- en fietspaden zijn, dan is spelen met vormen en kleuren binnenshuis een heerlijk alternatief. En als je dan eenmaal bezig bent, kom je 's avonds tot de ontdekking dat je het helemaal niet gemist hebt om even naar buiten te gaan...! 

When the days are hot and humid, when there are no sidewalks or bike paths to go to, playing with shapes and colours indoors is the best thing to do! By the end of a playful day you suddenly realise you didn't miss being outside at all...!Piecing the wedges together

African Kaleidoscope in blue, 50 cm square


Quilting with a Janome walking foot

African Kaleidoscope in yellow, 60 cm square

Bij deze quilts is het patroon opnieuw aangepast om nog meer het effect van een caleidoscoop te benadrukken. Dat is te zien in elke punt van de middelste ster.
Beide quilts zijn te koop bij Wild Gecko in Accra, Ghana.

These two quilts show the latest change in my designs to enforce the kaleidoscope effect, visible in the points of the centre star.
Both quilts are for sale at Wild Gecko in Accra, Ghana.


The making of a kaleidoscope quiltGroetjes, Hilde

2 comments:

 1. Hoi Hilde,
  Ik heb voor jou een vraagje ... ik kan hier lokaal (Brussel) mogelijk ook aan Afrikaanse stoffen geraken maar deze zijn allemaal met wax. Werk jij ook met dergelijke stoffen? Zou je het aanraden of niet (denk niet dat je die was er zo maar af krijgt)?
  Groetjes,
  Ann

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoi Ann, ja, de Afrikaanse stoffen zijn wat stijver dan de katoentjes die je in de quiltwinkels koopt. Ik vind dat juist wel fijn omdat ik de stof vaak schuin op de draad snij en deze dan niet zo snel uitrekt als gewone katoen. Wat super als de stoffen ook in Brussel te koop zijn!

   Delete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!