Thursday 21 April 2016

Pan African Quilt Challenge 2016 up-date

Het is mij eindelijk gelukt om een border rond het mooie middenblok van mijn quilt Twin sister Sue uit Zuid Afrika te maken! Het was een enorm gepuzzel om deze border niet te veel te laten overheersen 

I finally managed to create an appropriate border to the beautiful block my quilting Twin sister from South Africa made. It was a huge challenge for me to come up with something that wasn't too strong
Gelukkig had Sue wat extra biaislint erbij gedaan en ben ik daar eerst mee aan de slag gegaan.
Eigenlijk wilde ik wat van de Afrikaanse prints gebruiken die ik voor mijn middenblok gebruikt heb, zie HIERmaar dat paste er helemaal niet bij. Toen werd het wel wat moeilijker omdat ik hier in Ghana helemaal geen 'gewone' stofjes heb liggen en ik het dus moest doen met wat Sue mij samen met haar blok had opgestuurd.

I was happy Sue sent me some left over bias tape as well and I started with adding that around her work first. My first plan was to add some African prints to the border that I had used for my center piece, see HERE, but that didn't fit in at all, those colours were too strong. Then it became a bit difficult as I don't have any 'normal' prints here with me in Ghana, so I had to use the fabrics Sue sent me along with her center piece. 

Too strong border

Not happy with this one either

Na het snijden van alle reepjes bleef er steeds minder stof over, 
maar ik had wel het gevoel dat ik op de goede weg was

After cutting all these little strips there was hardly any fabric left,
but the feeling I was heading into the right direction was there


Getting there


Will this little knot looks good in the corner...?

Ik ben er bijna maar nog niet helemaal!
Hmmm, I am not there yet!


Yep! Bingo!

Hehe, eindelijk is het klaar. Dit kan ik opsturen naar Sue zodat zij haar quilt zelf verder kan afmaken.
Mijn middenblok met haar toevoeging heb ik nog niet ontvangen! Spannend hoor!

Pfff, I finally have a good feeling about this border. More than this I cannot do as there is no more fabric left. I still haven't received her addition to my center piece! 


Groetjes, Hilde

3 comments:

  1. Hallo Hilde. Ziet er goed uit, lijkt me moeilijk om het voor een ander naar de zin te maken. Maar dat is natuurlijk de bedoeling en spannend. Groetjes Hettie.

    ReplyDelete
  2. wouw, dat is een zeer geslaagde challenge geworden!

    ReplyDelete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!