Thursday 23 August 2012

Inspiration

Vandaag eventjes iets anders gedaan. Ik moest er even uit, had er even genoeg van om in mijn eentje te zitten werken. Ik merk dat ik meer wil leren, dat ik mijn tijd in Brazilië 'nuttig' wil besteden en ben dus op zoek gegaan naar een online cursus voor textiele werkvormen. Via Els kwam ik achter Design Matters en ben er helemaal weg van! Helaas, pindakaas, ik moet tot volgend jaar wachten want de cursussen zitten vol. :-((
Juist nu, nu ik liever in Nederland in de buurt van mijn ouders zou willen zijn, heb ik iets nodig dat mij stimuleert en uitdaagt.

Ik ben op de fiets gestapt en naar een gallery gegaan. Dat is dus heel simpel in Nederland, maar in São Paulo aboluut niet. Het verkeer is er niet op ingesteld en het is veel stoepie op stoepie af. Maar ik doe het toch want met de taxi is het helemaal een ramp in de dagelijkse verkeerschaos en doe ik er veel langer over.

I needed to get out, I am too much working on my own. In fact I want to explore and learn more about textile designs. The course I would like to do is full until next year. :-(( And I need to have something that keeps me focused. Specially now, now I rather would be in Holland to be close to my parents.
I went out on my bike today and got a good vibe seeing these paintings in a gallery, they look like big pieces of fabric, don't you think?

Eenmaal in de gallery was het stil, en mooi. 
Deze schilderijen lijken net grote lappen stof... zeg nou zelf


 They measure 2.5 x 3.5 m

Painted by Caetano de Almeida 
Galeria Luisa Strina in São Paulo


Om niet bij de pakken te gaan neerzitten heb ik een schetsboek gekocht, een paar kleurtjes om stof te verven en kleurtjes om in het schetsboek het proces van een quiltproject bij te houden. Ik ga het proberen zelf een portfolio te maken, hoe ik tot een ontwerp kom en hoe het proces er uit gaat zien. Ben benieuwd, is er iemand die mij tips kan geven hoe dit aan te pakken?

I bought myself a sketchbook to start making a portfolio of how I make my quilts, I need to do something to challenge myself. Maybe you have a tip of how I should proceed?


Groetjes uit Brazilië,
Hilde

7 comments:

 1. Sounds like a fantastic idea. But sorry, no tips from me as I'm totally in the dark about these things. But I'm sure you'll figure it out.

  ReplyDelete
 2. Waardeloos dat je niet meteen aan de slag kunt met een cursus. Juist nu je er zo'n behoefte aan hebt. Succes met je portfolio, die gaat er vast geweldig uitzien!! Ook geen tips van mij helaas....
  XXX

  ReplyDelete
 3. Ik kan je geen tips geven, maar wens je heel veel succes met je portfolio. Mooie dingen heb je gezien. De eerste twee schilderijen zijn prachtig.

  ReplyDelete
 4. Hilde, je kent crafty's? Vast wel, maar ze hebben hele leuke online workshops! Zelf doe ik via NTI een curcus, erg leuk. Voor je portfolio heb ik geen adviezen, maar er is vast wel iemand die dit wel heeft.
  Succes, ben wel benieuwd wat je ervan gaat maken!
  Groetjes, Hennie

  ReplyDelete
 5. Is het ook een idee om journalquiltjes te gaan maken? Elke maand eentje bijv. Kies een vast onderwerp: huisje, harten, landschap en werk het steeds anders uit. Traditioneel of modern quiltwerk, machinaal borduren/quilten. Je kunt materialen als ANgelina en Tubeke gebruiken. Zo kun je op een overzichtelijk formaat helemaal uit je dak gaan! En je bouwt een mooie groep werk op.

  ReplyDelete
 6. Nog een verbetering op mijn vorige bericht: ik bedoel tyvek en niet tubeke

  ReplyDelete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!