Saturday 1 October 2011

For a special person

My teacher Portuguese is a very special person for me. I got to know her through a Dutch friend who, unfortunately, left Brazil last week. My teacher comes to my house once a week and wants me to get to know the other side of São Paulo. 

Mijn lerares Portugees heeft bij mij een speciaal plekje. Ik heb haar leren kennen via een Nederlandse vriendin die helaas vorige week Brazilië heeft verlaten. Mijn lerares komt eens in de week bij mij thuis en wil graag dat ik de andere kant van São Paulo leer kennen.

She understands very well the ups and downs of being an expat in São Paulo. Every now and then she takes me into town and shows me the good sides of São Paulo. It really is not only traffic jams, air pollution, ugly grey buildings and crime. There is more but you only have to know where it is hiding! She is the one who showed me (or is it introduced me to?) The Giant!

Ze begrijpt de ups en downs van het expatleven in São Paulo maar al te goed. Af en toe neemt ze mij de stad in aan laat de leuke kanten van de stad zien. Het is echt niet alleen maar verkeerschaos, luchtvervuiling, lelijke grijze gebouwen en criminaliteit. Er is meer maar je moet het wel weten te vinden! Zij is degene geweest die mij de Giant heeft laten zien!

After making the Giant quilt, she was wondering if I could 
make her an applique on a t-shirt...

Na het zien van de Giant quilt vroeg ze zich af of ik misschien 
een applicatie op een t-shirt kon maken...


Cara Mel, obrigada por ser tão paciente comigo!

Ciao from Brazil, Hilde

12 comments:

 1. wat schitterend
  En wat fijn dat je zo een fijn contact hebt met iemand, want waar je ook naar toe verhuisd, je hebt zo iemand nodig die je wegwijs maakt!
  En geloof me ben al 35 jaar zwervende van land tot land! en dan eindig je in Zweden (lol)
  Sterkte groetjes Joke

  ReplyDelete
 2. Leuk dat je dit voor je geduldige taal-vriendin-lerares hebt gemaakt!
  groetjes Marijke

  ReplyDelete
 3. Wow, great idea! You could start a business. I'm sure these t-shirts would sell very well. Just open a "sweat shop" as I think you wouldn't want to sew them all yourself....

  ReplyDelete
 4. Hilde, wat ontzettend leuk!!!
  Groet, Hennie

  ReplyDelete
 5. Wat fijn dat je een vriendin hebt gevonden, die je ook de leuke kanten laat zien.

  ReplyDelete
 6. Pandolfo brothers (The twins) must be proud with your art...Parabéns!

  ReplyDelete
 7. It's a beautiful gift for your friend Mel! The T-shirt is really..unique!
  When you'll open a web-shop of these beauties.....tell me and I'll be your first customer!!!!

  ReplyDelete
 8. piep, Hilde wat zalig dat je ook de mooie plekjes leert kennen dnkzij je vriendin

  knufje mieke

  ReplyDelete
 9. Your shirt turned out great, I really like the off centre giant on the back. Great Job!!
  Cheers,
  Carolyn

  ReplyDelete
 10. COOL shirt!! Echt VET. Ben weer terug in Nederland....

  ReplyDelete
 11. Goed gedaan!!!!! Je kan een handeltje beginnen!!!
  Je bent een topper en je redt je wel! Ook met ups and downs!!
  Groetjes, Hubertine

  ReplyDelete
 12. Wat een leuke applicatie!

  Groetjes, Beertje Zonn

  ReplyDelete

Thanks for coming by! I love to hear your comments!